Zonnebloempitkoekjes

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week is Rebekka (29) uit Merksem aan de beurt

Als mama van twee knappe zoontjes (4 jaar en 7 maanden) probeert Rebekka elke dag eenvoudig, gevarieerd en lekker te eten. Al blijven klassiekers wel de favoriet in huis. Rebekka: “Ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit, maar het zijn spaghetti en puree met worst waar ik iedereen aan tafel altijd blij mee maak.”

“Met deze bijzondere koekjes kan je iedereen verrassen”

Op regenachtige dagen duikt Rebekka met haar oudste zoontje de keuken in om samen koekjes te bakken, en deze zonnebloempitkoekjes zijn een van hun favorieten. “De ingrediënten voor deze supereenvoudige koekjes heb ik altijd in huis. De bereiding is heel gemakkelijk en het resultaat heerlijk. Ideaal om samen met mijn ongeduldige kleuter klaar te maken. Het resultaat? Smaakvolle koekjes die zacht zijn vanbinnen en krokant vanbuiten. Bovendien zijn het eens geen typische koekjes, en kan je er dus iedereen mee verrassen!”

Dit heb je nodig

(voor 12 à 15 koekjes, afhankelijk van de grootte)

240 g zonnebloempitten

200 g kristalsuiker

1 ei

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C

Blend de zonnebloempitten tot een boterstructuur

Voeg de suiker toe en meng alles goed

Meng het ei onder het zonnebloempitmengsel tot een plakkerig deeg

Schep met een lepel of een ijsschep balletjes deeg en verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat

Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven

Laat de koekjes afkoelen op een rooster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier