Zondagse kost: Salade met kip, aardappel en grana padano-dressing
18-06-2018, 10:17
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Nathalie(32) uit Meerle haar favoriet voor: Salade met kip, aardappel en grana padano-dressing. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 500 gram rosevalaardappelen
- 50 g geraspte grana padano
- 5 el olijfolie
- 2 tl witte balsamicoazijn
- 2 tl mosterd
- 2 little gem (gekropte Romeinse sla)
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 tl oregano
- 200 g kipfilet
- peper en zout
Zo maak je het:
- Was de aardappelen grondig en snij ze in parten.
- Kook ze beetgaar in gezouten water.
- Meng in een slakom de grana padano, 1 el olijfolie, witte balsamicoazijn en 4 el water tot een dressing.
- Kruid de dressing met peper en zout.
- Snij de little gem in hapklare stukken en de rode ui in fijne ringen.
- Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de slakom.
- Snij de paprika in blokjes.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de paprika en de rest van de rode ui 3 minuten op een hoog vuur. Kruid met oregano.
- Voeg toe aan de slakom.
- Snij de kipfilet in gelijke stukken en bak de kippenhaasjes 8 à 10 minuten rondom in de rest van de olijfolie.
- Voeg de aardappelen toe aan de slakom.
- Schep de salade goed om.
- Schik de stukken kip bovenop de salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier