Zondagse kost: Tagliatelle alla porcellana
ln elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten en smullen. Christope (50) uit St. Job serveert vandaag Tagliatelle alla porcellana.
Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (4 personen)
–1 rode ui
–1 gele paprika
–1 groene paprika
–2 courgettes
–1 blik tomatenblokjes (arrabiata)
– 1 blikje tomatenconcentraat 70g
– 250g spekblokjes
– Emmentaler kaas (gemalen)
– 500g tagliatelle
–Peper en zout
–Cayennepeper
Zo maak je het
–Snij de rode ui en de paprika in blokjes en de courgette in halve maantjes
–Bak de spekblokjes aan in een diepe pan
–Voeg de ui, paprika en courgette toe
–Laat enkele minuten mee stoven
–Voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe
–Proef en kruid eventueel bij met peper, zout en cayennepeper
–Laat op een zacht vuurtje sudderen
–Kook ondertussen de tagliatelle al dente
–Giet de tagliatelle af en schep onder de saus
–Serveer met gemalen kaas
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier