
Heerlijke zondagse kost: tartaar van tomaat en aardbei
Amylia De Schepper verwent ons met een heerlijk verfrissend receptje. “Twee rode en typisch Belgische ingrediënten, ideaal voor een verfrissend lekker hapje.”
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
150 g aardbeien
300 g coeur de Boeuf tomaten
20 g pijnboompitten
10-tal blaadjes basilicum
1 el olijfolie
1 tl balsamicoazijn
pezo
Zo maak je het:
Laat de pijnboompitten kleuren in een warme pan, je hoeft geen vetstof te gebruiken
Zet de pijnboompitten opzij om af te koelen
Snij het tomatenvlees in kleine blokjes
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes
Snij ook deze in kleine blokjes
Meng de tomaten met de aardbeien en de pijnboompitten
Voeg olijfolie, balsamicoazijn en basilicum toe
Kruid met peper en zout
Serveer in kleine glaasjes
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar
zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier