Lokale zondagse kost: Tarte tatin van witloof
De komende weken serveert Amylia van Cookameal lekkere gerechtjes met Belgische ingrediënten. Lokale zondagse kost dus. Zo willen we onze lokale producenten wat extra steun geven. Koop én kook lokaal!
Een hartig-zoete variant van de klassieke tarte tatin, verrassend smaakvol met lekkers van bij ons!”
Dit heb je nodig (lunch voor 4 personen)
5 stronkjes witloof
1 vel bladerdeeg
2 el vloeibare honing
1 ei
50 g boter
verse tijm
olijfolie
extra’s: 100 g fijngehakte noten, 200 g geitenkaas, groene salade
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C
Halveer het witloof in de lengte
Stoof het witloof op een laag vuur gaar in de boter (+/-15 min)
Kruid met peper en zout
Voeg de honing toe en schep op
Schik het witloof met de snijkant naar beneden in een ingevette taartvorm of ovenschaal
Bedek met het bladerdeeg
Klopt het ei los met een scheutje water en bestrijk het deeg ermee
Bak de tarte tatin 20 minuten in je voorverwarmde oven
Stort de taart uit op een groot bord/serveerschotel
Werk af met een straaltje olijfolie en verse tijm
Serveer naar smaak met fijngehakte noten, geitenkaas en een groene salade
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier