Tiramisu met speculaas
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be- verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een recept van lezeres Vanessa (47) uit Appels.
De grootste hobby van lezeres Vanessa? Koken. En hoewel ze graag verschillende dingen uittest, maakt ze het liefst van al koekjes. “Ik kan er zo van genieten om alle ingrediënten tot op de gram af te wegen, het deeg te kneden, te proeven en dan te kijken hoe het deeg verandert in een koekje. Oh en dan nadien andere mensen zien genieten van mijn creatie is natuurlijk de kers op de taart… of de chocolade op het koekje!”
Deze versie met speculaas, en dus zonder alcohol, is echt heerlijk”
Toch kiest ze er voor om haar recept voor ‘tiramisu met speculaas’ te delen met de lezers. Vanessa: “Ik heb tiramisu eigenlijk nog maar pas ontdekt. Aangezien ik geen alcohol drink, was het een dessert dat ik aan me liet voorbij gaan. Maar deze versie met speculaas, en dus zonder alcohol, is echt heerlijk! Bovendien hoef je geen keukenprins(es) te zijn om dit lekkere dessert zelf te maken!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
500 g mascarpone
3 eieren
200 g speculaasjes
100 g suiker
kopje sterke koffie
2 el cacaopoeder
geraspte pure chocolade
Zo maak je het
Zet een kopje straffe koffie en laat afkoelen
Splits de eieren
Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige crèmekleurige massa
Schep er de mascarpone onder
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het mengsel
Dompel de helft van de speculaasjes in de koffie en schik ze in een schaal of 4 aparte kommetjes
Bestrijk met de helft van de mascarponecrème
Leg daarop de rest van de koekjes en bestrijk met de rest van de crème
Laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast
Werk af met cacaopoeder en geraspte pure chocolade
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier