Zondagse kost: Gegratineerd vispannetje
26-08-2018, 10:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Anne (52) uit Halle haar favoriet voor: Gegratineerd vispannetje. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (4 personen):
- 2 stengels prei
- 250 g champignons
- 750 g vis (zalm, schelvis, kabeljauw,…)
- 400 ml visbouillon
- scheutje witte wijn
- klontje boter
- 100 g gemalen kaas
- 2 el boter
- 2 el bloem
- Peper en zout
- 100 ml room
- Citroensap naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm je oven op 200°C.
- Snij de prei snij fijn en stoof aan in een klontje boter.
- Verdeel de gestoofde prei over 4 vuurvaste schaaltjes.
- Snij de champignons in plakjes, bak ze kort aan in een klontje boter.
- Verdeel ze ook over de schaaltjes.
- Snij de vis in hapklare stukken.
- Pocheer de vis in de bouillon, ongeveer 5 seconden per stuk, en schik ze in de vispannetjes.
- Maak een roux: smelt 1 el boter in een kleine kookpot en doe daar 1 el bloem bij, laat al roerend ‘drogen’.
- Voeg de visbouillon toe, roer goed.
- Breng op smaak met een scheutje witte wijn en room.
- Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel enkele druppels citroensap.
- Schenk de saus over de vis en de groentjes en bedek met een laagje gemalen kaas.
- Plaats 15 minuten in de oven op 200°C om te gratineren, en op het einde enkele minuten onder de grill.
- Serveer met puree of brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier