Woonexpert Bart Appeltans geeft tips om de ultieme werkplek in huis te creëren: back to the home office!
Jawel, het is weer zover! Vorige week pakten we ons boeltje weer bij elkaar op kantoor en met laptop en enkele dossiers onder de arm keerden we terug naar onze werkplek thuis. Vele van mijn klanten zagen de afgelopen jaren de noodzaak van een aparte bureauruimte niet altijd meer in. Met de laptop kan je immers overal zitten, dus een dedicated place vonden velen niet meer nodig. Maar twee lockdowns later en ettelijke grijze haren rijker van het werken tussen het speelgoed en de boterhamkruimels van de kids aan die o zo gezellige eetkamertafel, dromen velen onder ons over die creatieve afgesloten werkplek thuis!
De hele dag in diezelfde ruimte zitten waar je ook ‘s avonds wil kunnen ontspannen, is immers allesbehalve ideaal. Maar welke plekken zijn nu eigenlijk geschikt om thuis te werken en hoe richt je ze het best in?
Aparte kamer
Misschien kan het zo eenvoudig zijn om gewoon een aparte (slaap)kamer die voorheen een stockageruimte werd, in een mum van tijd om te toveren tot een hippe werkplek. Een eenvoudig blad op enkele schragen, een leuke lamp erbij, enkele planten en wat opbergboxen, en je bent vertrokken. Let er wel op dat op de achtergrond je sexy undies niet te drogen hangen op een rek. Je wilt immers professioneel overkomen op je zoveelste teammeeting. Je camera richten naar een vlakke achtergrond of wand is altijd een beter idee.
In de nachthal
Mag het toch wat meer maatwerk worden? Dan kan een extra ruime nachthal vaak de mogelijkheid bieden om een multifunctioneel werkblad te installeren. Met uitzicht op een vide of zicht op de tuin is dit de ideale plek om op een compacte manier die extra werkplek in huis te hebben. Je zit ook weg van de drukte in de leefruimte en je zit ’s avonds niet tussen al je paperassen. Samen met een nis met wat boekenleggers of enkele ingebouwde kasten creëer je een mooi en plaatsbesparend geheel!
Werk je in de leefruimte? Probeer dan je werkplek met een roomdivider of een doorkijkboekenkast iets meer te scheiden van de drukte.
Dicht bij de leefruimte
Toch meer contact met de leefruimte? Voor vele mensen wellicht eenvoudiger te creëren. Een kleine ruimte aansluitend bij de woonkamer, afgescheiden door een half hoog wandje of misschien een schuifdeur, is een ideale oplossing. Kan je geen aparte plek realiseren maar zit je toch volledig in de leefruimte, probeer dan je werkplek met een roomdivider of een doorkijkboekenkast iets meer te scheiden van de drukte. Je kan hier iets heel creatiefs van maken! Een open vakkenkast blijft toch luchtig en neemt je ruimtegevoel niet weg. Door hem als divider in een ruimte te plaatsen, kan je hem aankleden met leuke decoratie, planten, boeken of foto’s. Het geeft je interieur een sfeervolle en gepersonaliseerde eyecatcher en verbergt in één keer je rommelige werkplek.
Compact kantoortje
Is je ruimte compacter dan kan een bureautablet ingewerkt in een kast misschien de beste oplossing zijn. Op een breedte van 120 cm en 50 à 60 cm diep kan je al zo’n kast laten maken. Bovenaan leggers voor mappen en kleine spullen, een printer erbij en onderaan een werkblad met een ladeblok. Al je papierwerk zit zo supercompact bij elkaar. En ‘s avonds simpelweg de deuren toe, en de werkdag zit erop!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier