Zondagse kost: Geroosterde zoete aardappelsalade met linzen en feta
10-12-2018, 10:15
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Cynthia (29) uit Itegem haar favoriet voor: Geroosterde zoete aardappelsalade met linzen en feta. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 2 personen:
3 grote zoete aardappelen, 1 rode ui, 2 teentjes look, 2 el olijfolie, 1 tl kaneel, 1 tl komijn, 1/2 tl garam masala, 200 g gedroogde bruine linzen, 100 g feta, peper en zout
Dressing: 2 el balsamicoazijn, 1 el olijfolie, 1 el dijonmosterd, 1 el esdoornsiroop of honing
Bereiding
- Verwarm de oven op 185°C.
- Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
- Snij de rode ui in kwartjes.
- Snipper de look fijn.
- Verdeel de zoete aardappelblokjes, ui en look over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie en kruid met kaneel, komijn en garam masama.
- Laat 15 à 20 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de linzen zoals aangegeven op de verpakking.
- Verkruimel de feta.
- Meng de geroosterde groenten met de linzen en feta.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Hussel alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing.
- Kruid met peper en zout.
- Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier