Zondagse kost: apero-cake met tomaat en mozzarella
19-04-2020, 03:31
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Amylia De Schepper trakteert ons de komende weken elke zondag op een lekker, eenvoudig en snel receptje. Vandaag serveert ze apero-cake met tomaat en mozzarella. “Een heerlijke gezonde atypische cake.”
Ingrediënten voor 1 cake
600 gr vleestomaten
75 ml olijfolie
1 bol mozzarella
200 gr bloem
1 zakje bakpoeder (15 gr)
3 eieren
1 takje verse salie
25 gr boter
1 tl zout
Tip: Weinig tijd? Gebruik dan 400 gr passata in plaats van verse tomatenpuree
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes
- Stoof de tomatenblokjes in 25 ml olijfolie
- Mix tot een gladde tomatenpuree
- Hak de salie fijn en snij de mozzarella in kleine stukken
- Doe de bloem en bakpoeder in een kom
- Maak een putje in het midden en doe er 50 ml olijfolie in
- Meng 400 gr tomatenpuree, peper en zout onder de bloem
- Voeg dan een voor een de eieren toe
- Meng ten slotte de mozzarella en de fijngehakte salie door het beslag
- Beboter een cakevorm en bestuif met een beetje bloem
- Giet het beslag in de vorm en zet 10 minuten in de oven
- Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten
- Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is
- Haal de tomatencake uit de oven
- Serveer lauw of koud
Tip: Heerlijk om te dippen in olijfolie met en beetje zout!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier