Zondagse kost: apero-cake met tomaat en mozzarella

Amylia De Schepper trakteert ons de komende weken elke zondag op een lekker, eenvoudig en snel receptje. Vandaag serveert ze apero-cake met tomaat en mozzarella. “Een heerlijke gezonde atypische cake.”

Ingrediënten voor 1 cake

600 gr vleestomaten

75 ml olijfolie

1 bol mozzarella

200 gr bloem

1 zakje bakpoeder (15 gr)

3 eieren

1 takje verse salie

25 gr boter

1 tl zout

Tip: Weinig tijd? Gebruik dan 400 gr passata in plaats van verse tomatenpuree

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes
  • Stoof de tomatenblokjes in 25 ml olijfolie
  • Mix tot een gladde tomatenpuree
  • Hak de salie fijn en snij de mozzarella in kleine stukken
  • Doe de bloem en bakpoeder in een kom
  • Maak een putje in het midden en doe er 50 ml olijfolie in
  • Meng 400 gr tomatenpuree, peper en zout onder de bloem
  • Voeg dan een voor een de eieren toe
  • Meng ten slotte de mozzarella en de fijngehakte salie door het beslag
  • Beboter een cakevorm en bestuif met een beetje bloem
  • Giet het beslag in de vorm en zet 10 minuten in de oven
  • Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten
  • Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is
  • Haal de tomatencake uit de oven
  • Serveer lauw of koud

Tip: Heerlijk om te dippen in olijfolie met en beetje zout!

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier