Zondagse Kost: Cannelloni uit Sorrento
14-01-2019, 15:10
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week is lezer Geert uit Wevelgem aan de beurt: hij presenteert Cannelloni uit Sorrento. “Deze opgerolde Italiaanse klassieker is het lievelingsgerecht van het hele gezin!”
Ingrediënten (6 personen)
1 sjalot, 500 g gehakt, 100g gerookte ham, 100 ml witte wijn, 70 g tomatenpuree, 200 g mozzarella, 500 g ricotta, 50 g geraspte Parmezaanse kaas + extra, 800 g tomatenblokjes (blik), 18 à 20 buisjes cannelloni, peper en zout, oregano
Zo maak je het
- Snipper de sjalot fijn.
- Stoof de sjalot aan in olijfolie.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Meng met de in stukjes gesneden gerookte ham.
- Blus het geheel met 1 glas witte wijn.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Laat 20 minuten zachtjes garen.
- Snij de mozzarella in kleine stukjes.
- Roer de mozzarella samen met de ricotta en geraspte Parmezaanse kaas door het gehakt.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
- Verwarm de tomatenblokjes.
- Kruid met peper, zout en oregano.
- Laat even inkoken en mix tot een gladde tomatensaus.
- Neem een ovenschotel en schep een lepel tomatensaus over de bodem.
- Schep het gehaktmengsel in een spuitzak.
- Vul er de cannellonibuisjes mee.
- Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel.
- Verdeel er de rest van de tomatensaus over.
- Bestrooi de Parmezaanse kaas.
- Zet 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier