Zondagse kost: kip caprese
Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de weektoch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week serveert Tine (26) uit Roeselare ons kip caprese. “Ik ben helemaal fan van eenvoudige gerechtjes met veel smaak!”
Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
Voor 4 personen
4 kipfilets
2 bollen mozzarella
2 à 3 tomaten
Verse basilicum
Olijfole
Peper en zout
Optioneel: balsamicocrème
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200°C
Schik de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat
Snij 4 à 5 diepe horizontale snedes in de kipfilet
Snij de mozzarella en de tomaten in dunne plakjes
Schik deze plakjes, samen met een een blaadje verse basilicum, tusses de snedes
Kruid met peper en zout
Bak de gevulde kipfilets 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze helemaal gaar zijn
Schik de kipfilets op een bord en werk af met verse basilicum en balsamicoazijn
en zoete aardappelfrietjes
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier