Zondagse kost: mediterraanse schotel à la Caroline
20-04-2018, 11:59
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Caroline uit Oostkamp haar favoriete gerecht voor: mediterraanse schotel à la Carolina. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten (voor 6 personen)
1 kg middelgrote kookvaste aardappelen, 2 courgettes, 6 tomaten, 3 lookteentjes, 1 kg lams- of varkensgehakt, 2 el olijfolie, sap van 1 citroen, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 1 tl geraspte gember, 1 tl komijn, 1 tl curry, 1 mespunt paprikapoeder, 1 mespunt oregano, peper en zout, garnering: kerstomaatjes en peterselie
Zo maak je het
- Schil de aardappelen en snij ze in 2 of 4 gelijke delen, afhankelijk van de grootte.
- Snij de courgettes in schijven.
- Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje in het vel.
- Breng een pan water aan de kook en leg er de tomaten in.
- Haal de tomaten er na 30 seconden uit en spoel ze onder koud water.
- Verwijder nu het vel en halveer ze.
- Snipper de look.
- Meng de look met het gehakt en kruid met peper en zout.
- Rol er middelgrote balletjes van.
- Bak de balletjes rondom bruin in olijfolie.
- Voeg de groenten, aardappelen, kruiden en het citroensap toe.
- Laat alles pruttelen tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 35 minuten.
- Serveer met kerstomaatjes en enkele blaadjes peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier