Zondagse kost: oosters gemarineerd varkenshaasje
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Krista (48) uit Zonhoven oosters gemarineerd varkenshaasje.
“Dit oosters getinte gerecht is een van mijn absolute favorieten”, vertelt Krista. “Het is een erg eenvoudig maar toch ook originele bereiding. Iedereen kan het klaarmaken en het is echt heel lekker. Je kan het serveren als tapa, warm hapje of als amuse voor een zondags diner.”
Dit heb je nodig (voor 4 personen, als hapje)
300 g varkenshaas
2 el ketjap manis
2 el sojasaus
3 el honing
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1 el sesamzaadjes
1 lente-uitje voor garnering
Zo maak je het
Meng in een afsluitbare kom (of een grote diepvrieszak) de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
Leg de varkenshaas in de marinade
Laat minstens een uur marineren in de koelkast
Verwarm je oven voor op 180°C
Haal de varkenshaas uit de marinade en schik ze in een ovenschaal
Bak het vlees ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
Neem de varkenshaas uit de oven en snij in dunne plakjes
Leg de plakjes op een schaal
Besprenkel met de ingekookte marinade en werk af met lente-ui
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier