Zondagse kost: Ovenschotel met zoete aardappel
Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Lezeres Patricia uit Heule stelt haar overschotel met zoete aardappel voor.
Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
“Deze ovenschotel in combinatie met lekker glaasje rode wijn, dat is feest op zondag!”
Dit heb je nodig (4 personen)
800 gram zoete aardappelen
700 gram gemengd gehakt (varken-kalf)
2 el olijfolie
500 gram tomaten
1 courgette
150 gram gemalen kaas
Peper en zout
Verse tijm
Zo maak je het:
Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes
Kook de aardappelschijfjes 8 à 10 minuten in gezouten water, ze hoeven niet volledig gaar te zijn
Giet af en zet opzij
Bak het gehakt rul in 1 el olijfolie, kruid met peper en zout
Snij de tomaten en de courgette in schijfjes
Verwarm je oven op 220°C
Vet een ovenschotel in met de rest van de olijfolie
Schik de aardappelschijfjes op de bodem
Schep het gehakt bovenop de aardappels
Verdeel hier bovenop de tomaten en vervolgens de courgette
Strooi de kaas erover
Laat de ovenschotel 30 min garen in je voorverwarmde oven
Werk af met verse tijm en serveer
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier