Zondagse kost: panna cotta met gezouten karamel
29-12-2019, 07:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Een heerlijk dessert voor deze eindejaarsperiode van Amylia (www.cookameal.be). Serveer deze panna cotta met gezouten karamel in speciale glazen voor een extra wauw-effect!
Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)
3 blaadjes gelatine
300 ml volle room
100 ml melk
1 tl vanille-extract
3 el water
100 g suiker
1/4 tl zeezout
Toppings naar keuze: popcorn, bosbessen, pecannoten, chocolade, room,… en een snuifje grof zout
Zo maak je het
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
- Meng de room, de melk en het vanille-extract en verwarm op laag vuur
- Verwarm de suiker samen met 3 eetlepels water op laag vuur in een pan
- Je hoeft niet te roeren, zodra het water verdampt is zal de gesmolten suiker karameliseren
- Wacht tot de suiker mooi lichtbruin is
- Giet al roerend (en voorzichtig!) het lauwwarme roommengsel bij de karamel
- Knijp de gelatine uit
- Voeg toe en roer tot de gelatine volledig opgelost is
- Roer het zeezout door het mengsel
- Verdeel de panna cotta over glaasjes
- Laat minstens 4u opstijven in de koelkast
- Werk af met toppings naar keuze
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier