Zondagse kost: pompoensoep met komijn
Elk week serveert een lezer zijn of haar favoriete kost. Vandaag is het de beurt aan Lina (26) uit Antwerpen. Op het menu: een overheerlijke pompoensoep met komijn.
Soep is altijd een goed idee, en zeker deze pompoensoep van Lina. “Deze combinatie is gewoonweg soeperlekker!” Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (voor 6 personen)
3 uien
3 teentjes knoflook
4 wortelen
2 kg pompoen
1 tl chilipoeder
3 tl komijnzaadjes
2 l kippenbouillon
0,5 l melk
1 citroen
olijfolie
peper & zout
Garnering: room of volle yoghurt en komijnzaad
Zo maak je het⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Snipper de ui en de knoflook
Snij de pompoen en de wortelen in blokjes
Fruit de ui samen met de knoflook glazig in olijfolie
Doe er de groenteblokjes bij
Voeg peper, zout, komijn en chilipoeder toe
Giet de bouillon bij de groenten en laat 20 minuten koken
Voeg de melk en het sap van 1 citroen toe
Mix de soep glad
Proef en kruid bij met peper en zout
Schep de soep in kommen en werk af met een lepeltje room (of yoghurt) en een snuifje komijnzaad
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier