Omdat we op de laatste week allemaal graag wat extra genieten, zetten we wekelijks een heerlijk recept van een lezer in de kijker. Deze week serveert Nancy (35) rainbow lasagne.
De zondagse kost wordt wekelijks gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Deze week serveert ze Nancy’s regenbooglasagne. “Een kleurrijke plantaardige lasagne, lekker en boordevol vitaminen!”
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
+- 10 (gele) linzen lasagnevellen
1 ui, fijngesnippperd
3 tenen look
400 g gepelde tomaten
700 g pompoen, in blokjes
3 rode bieten
165 ml plantaardige melk
50 g bloem
60 g vegan kaas + extra
kruiden: salie, oregano, rozemarijn, peper en zout, verse basilicum
olijfolie
Zo maak je het
Verwarm je oven op 180°C
Snipper de ui en 2 teentjes look
Fruit glazig in olijfolie
Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met oregano, peper en zout
Laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat
Besprenkel met de groenten met olijfolie
Kruid de pompen met salie, rozemarijn en zout en de bietjes met peper en zout
Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten zacht zijn
Schep de pompoenblokjes in een blender, giet er een scheutje water bij en mix glad
Blend nadien ook de blokjes rode biet tot een smeuïge massa
Fruit een teentje look in olijfolie en voeg de spinazie in delen toe
Laat slinken, schep in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit
Meng voor de bechamelsaus de ingrediënten door elkaar in een sauspan
Breng al roerend aan de kook en laat de saus indikken
Schep een laag tomatensaus op de bodem van een ovenschaal
Bouw nu de lasagne op: lasagnevellen – pompoencrème – lasagnevellen – tomatensaus – lasagnevellen – spinazie – lasagnevellen – bieten – lasagnevellen tomatensaus en bechamelsaus – vegan kaas
Laat de lasagne nu 30 minuten garen in de oven, op 200°C
Werk af met verse basilicum