Zondagse kost: Rainbow Lasagne

Omdat we op de laatste week allemaal graag wat extra genieten, zetten we wekelijks een heerlijk recept van een lezer in de kijker. Deze week serveert Nancy (35) rainbow lasagne.

De zondagse kost wordt wekelijks gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Deze week serveert ze Nancy’s regenbooglasagne. “Een kleurrijke plantaardige lasagne, lekker en boordevol vitaminen!”

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

+- 10 (gele) linzen lasagnevellen

1 ui, fijngesnippperd

3 tenen look

400 g gepelde tomaten

700 g pompoen, in blokjes

3 rode bieten

165 ml plantaardige melk

50 g bloem

60 g vegan kaas + extra

kruiden: salie, oregano, rozemarijn, peper en zout, verse basilicum

olijfolie

Zo maak je het

Verwarm je oven op 180°C

Snipper de ui en 2 teentjes look

Fruit glazig in olijfolie

Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met oregano, peper en zout

Laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.

Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat

Besprenkel met de groenten met olijfolie

Kruid de pompen met salie, rozemarijn en zout en de bietjes met peper en zout

Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten zacht zijn

Schep de pompoenblokjes in een blender, giet er een scheutje water bij en mix glad

Blend nadien ook de blokjes rode biet tot een smeuïge massa

Fruit een teentje look in olijfolie en voeg de spinazie in delen toe

Laat slinken, schep in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit

Meng voor de bechamelsaus de ingrediënten door elkaar in een sauspan

Breng al roerend aan de kook en laat de saus indikken

Schep een laag tomatensaus op de bodem van een ovenschaal

Bouw nu de lasagne op: lasagnevellen – pompoencrème – lasagnevellen – tomatensaus – lasagnevellen – spinazie – lasagnevellen – bieten – lasagnevellen tomatensaus en bechamelsaus – vegan kaas

Laat de lasagne nu 30 minuten garen in de oven, op 200°C

Werk af met verse basilicum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier