Zondagse kost: romige one pot pasta
Elke week deelt een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we op de laatste dag van de week toch allemaal graag wat extra genieten.
Vandaag serveert Maite (33) uit Beernem een romige one pot pasta. “Een one-pot pasta is ideaal een zondagavond na een druk weekend… Weinig voorbereiding en afwas én superlekker.” Het gerecht is gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
– 1 ui
– 1 (gele) courgette
– 2 kipfilets, in blokjes gesneden
– 400 g (volkoren) pasta
– 4 el roomkaas
– 750 ml groentebouillon
– olijfolie
– peper en zout
– verse basilicum
– optioneel: Parmezaanse kaas
– extra: stoofpan of wokpan
Zo maak je het
Snipper de ui fijn
Snij de courgette en de kip in blokjes
Stoof de ui aan in een beetje olijfolie
Voeg de pasta en de groentebouillon toe en breng aan de kook
Kook de pasta beetgaar en voeg de roomkaas, kip- en courgetteblokjes toe
Roer om en zet het vuur lager
Laat verder koken tot de kip en courgette gaar zijn
Proef en kruid bij met peper en zout
Werk af met verse basilicum en Parmezaanse kaas
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Wil jij met je favoriete
zondagse kost ook een plekje in
onze krant veroveren? Mail dan
het recept met een foto van het
gerecht en jezelf naar
zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier