Zondagse kost: speculaastruffels

Amylia van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer Deze week verklapt Kim (24) uit Halen haar succesrecept: speculaasballetjes.

“Al van kleins af aan sta ik te experimenteren in de keuken. Kookkriebels die ik mee kreeg van mijn lieve moeke. Met haar stond ik tijdens vakanties steevast te koken en te bakken. Ondertussen geniet ik er zelf van om de tafel te vullen met lekkers en om vrienden en familie te verwennen. Een echte traditie is ondertussen onze ‘hapjesavond’, dan probeer ik heel wat nieuwe recepten en combinaties uit en proeven we samen van al het lekkers!”

“Deze speculaastruffels zijn ideaal om grijze (zon)dagen op te fleuren. Ze zijn snel klaar, en ook echt ideaal om samen met kinderen klaar te maken en te versieren. Om dan natuurlijk achteraf samen heerlijk te smullen van al dat lekkers, met een tasje koffie of een chocolademelk erbij bijvoorbeeld?”

Dit heb je nodig (voor +/- 25 stuks)

500 g speculaas

250 g mascarpone

500 g witte chocolade

Zo maak je het

Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine of sla zo fijn mogelijk in een zak

Hou ongeveer een eetlepel van de kruimels apart om de truffels mee te versieren

Roer de mascarpone beetje bij beetje door de rest van de speculaaskruimels

Rol balletjes van het speculaasmengsel

Schik de balletjes op een bord of schotel, bekleed met bakpapier

Zet 15 minuten in de diepvriezer

Smelt de witte chocolade au bain-marie

Rol de speculaasballetjes door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn

Haal ze uit de chocolade met een vork en laat ze iets uitdruipen

Leg ze terug op het met bakpapier beklede bord

Bestrooi de speculaastruffels met de rest van de speculaaskruimels

Bewaar de speculaastruffels in de koelkast of diepvriezer

Haal ze kort voor het serveren uit

Cookameal-tip: Giet de eventueel overgebleven chocolade op een velletje bakpapier en laat opstijven in de koelkast. Zo kan je er achteraf nog van genieten!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier