Zondagse kost: Peanut butter chocolate bars
Elke week deelt een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we allemaal op de laatste dag van de week toch graag even lekker genieten? Deze week serveert Anneke (25 uit Wilrijk) peanut butter chocolate bars. Njammie!
Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be. Wie weet schitter je straks in onze rubriek.
Mijn culinaire guilty pleasure… Een heerlijke traktatie voor jong en oud!
Dit heb je nodig (voor +- 8 personen)
120 g boter
250 g + 2 el smeuïge pindakaas
90 g droge volkorenkoekjes
snuifje zout
70 g poedersuiker
150 g pure chocolade
extra: rechthoekige siliconen vorm van ongeveer 20 op 30 cm
Zo maak je het
Smelt de boter met de pindakaas (250 g)
Verkruimel de koekjes
Meng de koekjeskruimels, het zout en de poedersuiker door de gesmolten pindakaas
Giet het mengsel in de vorm
Smelt vervolgens de chocolade met 2 el pindakaas
Giet deze tweede laag in de bakvorm
Meng de twee lagen met een tandenstoker of satéprikker, zodat je een marmereffect krijgt
Laat 20 minuten opstijven in de diepvriezer
Haal uit de vorm en snij in vierkanten
Bewaar de peanut butter chocolate bars in de koelkast
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier