Zondagse kost: gebakken chocolade- havermout met frambozen
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verwent ons wekelijks met een heerlijk eigen receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Catherina uit Gullegem.
“Vroeger nam ik nooit de tijd om te ontbijten, maar nu kan ik er echt van genieten. Meer nog, ik experimenteer heel regelmatig met lekkere ontbijtrecepten. Gebakken havermout of baked oats zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. Je kan er zo veel kanten mee op, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze met chocolade bijvoorbeeld smaakt ook overheerlijk met verse kersen”, aldus Catharina.
Catharina is niet alleen een echte ontbijtfan, ze wil er ook anderen mee inspirireren: “Het is mijn grote droom om ooit een kookboek uit te brengen vol heerlijke, eenvoudige en vooral ook gezonde ontbijtrecepten.”
Ten slotte nog een tip bij het receptje: “Je kan de havermout ‘s avonds al voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je hem ’s ochtends enkel nog de oven in te schuiven.”
Dit heb je nodig (voor 2 porties)
1 banaan
12-tal frambozen
1 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract
2 el pindakaas
2 el ongezoet cacaopoeder
4 el havermout
1 tl chiazaad
4 el kokosyoghurt
Kokosolie (of plantaardige olie)
Toppings: frambozen, pure chocolade,
extra yoghurt, munt…
Extra: twee vuurvaste schaaltjes
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Plet de banaan met een vork
Meng er de havermout, het chiazaad en het cacaopoeder onder
Roer er het vanille-extract en de ahornsiroop door
Voeg ten slotte ook de pindakaas en de yoghurt toe en meng goed
Schep de frambozen door het mengsel
Vet twee vuurvaste schaaltjes in met kokosolie
Verdeel het havermoutmengsel over de schaaltjes
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
Werk af met toppings naar keuze
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier