Zondagse kost: Nasi goreng met gemarineerde kip
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) zet elke zondag een recept van een lezer in de kijker. Vandaag de lievelingskost van Jolien Debonne (35) uit Halle: Nasi goring met gemarineerde kip. “Een heerlijk gerecht: zuur, zoet en een beetje pittig in één hap!”
“Mijn lievelingskost kiezen is zoals kiezen wie van mijn drie prachtige kinderen ik het liefste zie, een onmogelijke opgave dus. Maar het is zeker wel de wereldkeuken die mijn hart gestolen heeft”, lacht Jolien.
“Ik droom dan ook van een culinaire wereldreis… en in afwachting reis ik een beetje op mijn bord. Jammer genoeg heb ik niet elke dag uren tijd om in de keuken te staan. De Aziatische keuken is dan echt ideaal: snel klaar en heel lekker! Daarom deel ik met de lezers van De Zondag graag mijn recept voor Aziatische kip met Nasi goreng. Een eenvoudig en echt een heerlijk gerecht: zuur, zoet en een beetje pittig in één hap!”, aldus Jolien.
En Jolien heeft trouwens nog een tip om dit gerecht een extra zomerse toets mee te geven: “De Aziatische kip kan je ook op de barbecue bereiden!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
Aziatische kip
2 tenen look, fijngesnipperd
2 cm gember, geraspt
2 el sojasaus
2 el rijstwijn (of droge sherry)
2 el sriracha
2 el suiker
2 el sesamolie
500 g kippendijen (of filet)
Nasi goreng
1 el arachideolie
3 tenen look, fijngesnipperd
1 prei, in ringen
2 grote wortelen, in blokjes
250 g diepvrieserwten
300 g gekookte witte rijst
2 el sesamolie
3 el sojasaus
2 tl oestersaus
Afwerking
lente-ui en chilipeper, naar smaak
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de Aziatische kip samen
Laat de kip hier 30 min à 1 uur in marineren
Bak de kip goudbruin in een (grill)pan of op de BBQ
Verhit ondertussen je wokpan op het vuur met 1 el arachideolie
Roerbak de fijngesnipperde look en preiringen
Voeg de wortelblokjes en erwten toe en roerbak enkele minuten, tot de wortelen beetgaar zijn
Roer de rijst door de groenten
Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep op
Serveer de nasi goreng met de aziatische kip
Werk naar smaak af met lente-ui en rode chili
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier