Zondagse kost: geroosterde groenten met burrata en korianderpesto
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is het de beurt aan Sarah (27) uit Gent.
Sarah verwent ons vandaag met geroosterde groenten met burrata en korianderpesto. “Elke week probeer ik een dagje vegetarisch te eten, dit recept was een voltreffer!” Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van cookameal.
Dit heb je nodig (lunch voor 2 personen)
1 kleine butternut
½ bloemkool
2 pastinaken
handvol koriander
2 el geschaafde amandelen
half blokje parmezaan 40 gr
2 el olijfolie (+ extra)
1 burrata
peper en zout
paprikapoeder
Zo maak je het
Verwarm je oven op 200°C
Snij alle groenten in blokjes van (ongeveer) gelijke grootte
Verdeel de groentenblokjes over een bakplaat
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder
Laat de groenten 20 minuten roosteren in de oven, schep af en toe om
Rooster de amandelen kort op een hoog vuur
Doe ze samen met de koriander, Parmezaanse kaas en olijfolie in je keukenenrobot
Mix tot een gladde massa
Verdeel de pesto in een schaal
Schep de groenten erbovenop
Schik de burrata bovenaan de groenten
Werk af met peper, zout en eventueel een vleugje chilipoeder
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier