Zondagse kost: Verlorenbroodrolletjes met appel en speculoospasta
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag Debbie (28) uit Brasschaat.
Debbie (28) uit Brasschaat: “Mijn liefde voor lekker eten en drinken is al aanwezig van zolang ik me kan herinneren. In onze familie staan nieuwe smaken en culturen ontdekken ook echt centraal”, vertelt Debbie trots. “Zo gingen we toen ik klein was bijna wekelijks naar de exotische markt in Antwerpen, daar leerde ik onder andere olijven eten. Ondertussen kan je mij ook regelmatig achter de kookpotten vinden waar ik naar hartenlust experimenteer met nieuwe recepten.”
“Zelf verkies ik hartige gerechten boven zoete… behalve op zondag”, lacht Debbie. “Deze verlorenbroodrolletjes met appel en speculoospasta zijn geliefd bij jong en oud. Bovendien zijn ze zowel geschikt als stevig ontbijt als om te serveren bij een brunch. Oh, en ze zijn ook ideaal om restjes brood weg te werken. Een winner!”
Dit heb je nodig (voor 2 grote porties)
2 eieren
60 ml melk
Enkele druppels vanille-extract
8 sneetjes (volkoren) toastbrood
+/- 3 el speculoospasta
2 appels
Boter
Kaneelpoeder
Bloemsuiker
Zo maak je het
Schil de appels, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis
Snij de stukken appel in blokjes
Smelt een klont boter in een ruime braadpan
Doe de stukjes appel in de pan, kruid ze met kaneelpoeder
Roerbak de stukjes appel enkele minuten tot ze beetgaar zijn, zet opzij
Breek de eieren in een schaal
Voeg er de melk en het vanille-extract aan toe
Roer het los eiermengsel los
Rol het brood plat met een deegroller
Smeer de sneetjes brood in met speculoospasta
Schep er een lepeltje appels op
Rol de sneetjes stevig op
Wentel de broodrolletjes door het eierbeslag
Bak ze goudbruin in een klontje boter
Serveer de verloren broodrolletjes met een laagje poedersuiker en de resterende appelblokjes
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier