Het feestmenu van De Zondag: Appel galette
Last minute nog op zoek naar een lekker vieruurtje of dessert? Dan is deze appel galette zeker iets voor jou. Want hoewel deze taart er fancy uit ziet is de bereiding echt heel eenvoudig. Een zalig vieruurtje of dessert… en misschien wel nog lekkerder met een schep verse slagroom en een bolletje roomijs.
Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)
4 appels
5 el bruine suiker
2 el bloem
2 el citroensap
2 tl vanille-extract
1 rol bladerdeeg (versafdeling)
1 ei
1 el kristalsuiker
Extra toppings: slagroom, roomijs, chocoladeschilfers, takje munt,…
Tip: Voeg een handvol bosbessen toe aan de appels voor een lekkere variant
Zo maak je het
Verwarm de oven op 200°C
Schil de appels en snij ze in parten
Snij de parten in dunne plakjes
Doe de plakjes appel in een mengkom
Voeg de bloem, de bruine suiker, het citroensap en het vanille-extract toe
Schep om
Rol het bladerdeeg uit
Verdeel de appelplakjes over bladerdeeg, laat ongeveer 4 cm rand vrij
Vouw de randen van het deeg naar binnen
Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker
Zet de appel galette 30-35 minuten in de oven en bak goudbruin
Serveer lauwwarm met slagroom of een bolletje vanille-ijs
Het gerecht is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Last minute nog op zoek naar een lekker vieruurtje of dessert? Dan is deze appel galette zeker iets voor jou. Want hoewel deze taart er fancy uit ziet is de bereiding echt heel eenvoudig. Een zalig vieruurtje of dessert… en misschien wel nog lekkerder met een schep verse slagroom en een bolletje roomijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier