Let there be light: het ledmasker voor een mooie huid
Led-maskers beloven een egalere, stevigere, meer glowy huid en minder rimpels en puistjes. Celebrities zijn al lang fan, maar wat vindt onze beautyredactrice ervan?
“Waarom zit er een skibril op te laden in je laptop?” Mijn vriend schrikt na zes jaar met een beautyjournaliste niet langer op wanneer ik met een sheet mask rondloop dat me op Hannibal Lecter doet lijken, maar met ledmaskers is hij nog niet mee. (Ik gok dat John Legend en David Beckham dat ook niet waren toen hun eega’s Chrissy Teigen en Victoria Beckham voor het eerst met hun led-masker op zaten te netflixen.)
Ik antwoord dat die bril, ofte Talika’s Genius Light, de lijntjes op mijn voorhoofd moet vervagen en mijn huid moet doen stralen. Ik zie hem “dat zal wel” denken, maar uit veel en goed wetenschappelijk onderzoek blijkt dat led-maskers écht helpen bij huidveroudering.
Dat zegt ook Doctorly, een Amerikaans dermatologenduo op YouTube dat ik graag volg omdat het wetenschappelijk onderbouwd het beautykaf van het beautykoren scheidt. In zijn ledmaskervideo vertelt het duo dat je na twaalf weken dagelijks gebruik een lichte verbetering van rimpels en lijntjes mag verwachten, net als van (matige) acne.
Acne heb ik niet; ik zie zo’n masker als tool om mijn huid, die nét 38 jaar meegaat, stevig te houden en de fijne lijntjes op mijn voorhoofd fijn.
Licht én stroom
Hoe werkt zo’n masker nu? Elke kleur led-licht en zijn golflengte hebben een ander effect op de huid. Rood licht dringt met zijn lange golflengte het diepst in de huid, waar het collageen boost dat de huid stevig houdt. Het vermindert ook roodheid. Blauw licht met zijn korte golflengte werkt in op acne.
De meeste led-maskers houden het bij die twee, Talika stopte ook groen en oranje licht in zijn bril. Dat eerste moet pigmentvlekken verminderen, het tweede bestrijdt rimpels en verstevigt. Dat alles zit in acht programma’s van 1.45 tot 6 minuten: Globale Anti-Aging, Eerste Rimpels, Pigmentvlekken, Onzuiverheden, Boost, After Sun, Detox en Anti-Stress.
En Genius Light gaat nog een stapje verder dan zijn doorsnee concurrent: je kan hem ook instellen met elektrostimulatie. Zachte stroomstootjes en microstroom zouden verstevigen, rimpeltjes gladstrijken, de bloedsomloop boosten en de huid beter cosmeticabestanddelen doen opnemen.
Doctorly vindt de studies daarrond (nog) niet overtuigend, ik gun het het voordeel van de twijfel. Voor de prijs van het toestel is die twee-in-één ook mooi meegenomen.
Getest
Ik blijk even enthousiast over de praktijk als de theorie. Bij veel huidtools moet je zélf aan de slag, waardoor ze al snel stof vergaren. Wie wil nu élke dag uitgebreid een gua sha-tool over zijn/haar/hun gezicht schrapen?
Genius Light doet zijn werk zonder dat ik wat hoef te doen. Programma kiezen, bril opzetten en ik kan verder met mijn bezigheden. Zij het met een futuristisch ding op mijn hoofd dat mijn zicht wat blauwig kleurt en wat belemmert omdat ik de rand van de ingebouwde bril, die je ogen tegen het blauwe licht beschermt, zie.
Nu, lang duurt een sessie niet, waardoor de bril ook makkelijk in mijn avondroutine past.
Ik kies doorsnee Globale Anti-Aging of Eerste Rimpels, ga bij rood uitgeslagen wangen voor Anti-Stress of After Sun en test voor een instant coup d’éclat Boost. (Verwacht geen mirakels bij die laatste.)
Als hardcore tester stel ik altijd elektrostimulatie in. En hoog. Pijn doen die stroomstootjes niet: bij drie programma’s tintelen ze aan mijn slapen, waar de elektroden zitten, en word ik aan die ene vulling in mijn gebit herinnerd.
Heb ik na tien weken (haast) dagelijks gebruik het licht gezien? Tien is nog geen twaalf, toch lijken de lijntjes op mijn voorhoofd wat zachter en mijn huid meer glowy. Ik blijf dus gemotiveerd om élke dag even op het derde lid van Daft Punk te lijken om mijn verzorging thuis een niveau hoger te tillen en zo nog duurdere professionele behandelingen uit te stellen.
Genius Light van Talika – € 319 euro – onder meer te koop op talika.com
tekst Franciska Bosmans
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier