12 tips van budgetexperte Sara Van Wesenbeeck om altijd korting te krijgen
In dure tijden telt elke cent. Maak van ‘korting-jagen’ een sport, want daar zal je portemonnee blij mee zijn. Met deze tips mis je voortaan geen enkele korting meer.
1. Gebruik kortingsbonnen
Kortingsbonnen of coupons vind je geregeld in je brievenbus, in huis-aan-huisbladen en folders, en ook in kranten en tijdschriften. In de supermarkt vind je de folders en boekjes met bonnen meestal aan het onthaal.
2. Zoek kortingen in de winkel
Kortingen vind je ook op de verpakking van producten, in het rek naast een product of aan promostandjes. Ook een ‘1+1 gratis’-aanbieding is altijd mooi meegenomen.
3. Kortingscodes in webshops
In de maand april wordt in webshops altijd gul gestrooid met kortingscodes. Deze code vul je bij het afrekenen in en je voordeel wordt dan meteen verrekend. Je kan zo tot 20 procent op je aankoop besparen.
4. Google het
Vul via Google de naam in van het product dat je goedkoper wilt aankopen, of van de winkel waar je korting wilt krijgen, samen met het woord ‘kortingsbon’ of ‘kortingscode’. Je ziet meteen of en waar er korting gegeven wordt.
5. Volg gespecialiseerde websites en apps
Bezoek geregeld websites en apps die e-bonnen, kortingen of cashbackacties van winkels en merken verzamelen. Tik op Google ‘websites kortingsbonnen’ in en je krijgt een overzicht van de websites.
6. Zoek de knop ‘aanbiedingen’
Ga op de websites van (je favoriete) merken op zoek naar de knop met ‘acties’, ‘aanbiedingen’, ‘promoties’ of ‘sale’. Je ziet meteen wat er in de aanbieding is. Sla dan je slag.
7. Schrijf in voor nieuwsbrieven
Schrijf je in voor nieuwsbrieven van merken en winkels. Je ontvangt dan nieuws over hun kortingen. Als je je voor het eerst inschrijft op een nieuwsbrief bieden webshops vaak ook een korting(scode) aan voor 5, 10 of 20 procent.
8. Maak gebruik van cashback-acties
Een cashback- of geld-terug-actie is een korting die je ná de aankoop van een product kan aanvragen. Je koopt het product dus eerst zonder korting. Laat deze niet schieten en vraag de cashback meteen aan.
9. Check je social media
Ook op Facebook en Instagram vind je groepen waar de leden elkaar tips geven over waar kortingsbonnen en kortingen te vinden zijn.
10. Neem een klantenkaart
Vraag een klantenkaart in de winkels waar je geregeld komt. Je kan er onder meer aanvinken dat je kortingsbonnen wil ontvangen, en je verzamelt ‘punten’ die recht geven op een korting.
11. Koop grote hoeveelheden
Vaak krijg je korting als je meerdere stuks van eenzelfde product koopt. Dat is vooral handig voor niet-bederfbare producten zoals waspoeder, hondenbrokken, frisdrank, …
12. Vraag zelf naar korting
Vraag of er wat van de prijs af kan. Dat doe je uiteraard niet bij de bakker of de slager, maar het kan bijvoorbeeld wel bij grotere aankopen, of als je meerdere stuks van iets wilt aankopen, of als de verpakking of het product (licht) beschadigd is.
Met kortingen kan je je voordeel doen, maar kijk wel uit dat je geen spullen of producten koopt die je niet echt nodig hebt, want dan verliest de korting haar doel.
Volg Sara op @mijnportemonnee.be & schrijf in op mijnportemonnee.be voor meer handige budgettips.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier