Jade Strobbe van Bakkerij Van Hoorick: “Een cake is ideaal om te delen: je schenkt een portie heerlijk geluk.” (gf)

Week van de cake: samen genieten van lekkere cake in oktober

Deze week, nog tot en met 20 oktober, organiseert Bakkers Vlaanderen de Week van de Cake tijdens De Week van de Ambachtelijke Bakker. “Altijd leuk wanneer een product of gewoon het bakkersambacht zelf eens in de kijker wordt gezet”, klinkt het bij Jade Strobbe van Bakkerij Van Hoorick in Melsele, auteur van het kersverse boek ‘Van kneden tot rijzen’.

“Zulke acties zetten mensen altijd aan om ons assortiment nog eens goed te bekijken, te proeven van onze verschillende producten en nieuwe smaken te ontdekken. Cake is niet het allerbelangrijkste product in ons assortiment, maar het is wel een heel dankbaar product. Wie houdt immers niet van cake?”, lacht Jade.

“Cake is een symbool van gezelligheid, het delen van fijne momenten en het is gewoon erg toegankelijk. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren, van klassieke of leuke smaakcombinaties tot het gebruik van verschillende toppings. Zo wordt elke cake uniek, en daar kan je volgens mij ook een meerwaarde creëren voor klanten en je onderscheiden van de supermarktcake.”

Gezellige momenten creëren

Deelnemende bakkers aan de Week van de Cake krijgen inspiratie aangereikt door Bakkers Vlaanderen voor nieuwe recepten en samenstellingen. Bakkerij Van Hoorick heeft verschillende soorten cake in het gamma, maar tijdens deze Week van de Cake mag het ook hier wat meer zijn. “We zetten in op een grote, vierkante cake waar mensen stukjes van kunnen nemen. Waarna ze die grotere stukken ook thuis kunnen verdelen. Als cake echt goed is, duurt het vaak niet lang of hij is snel helemaal op. Het is een ideaal product om samen te delen, om van te genieten, om gezellige momenten te creëren. Dat in samengaan met heerlijke smaken, toffe toppings en mooie afwerking maakt een cake tijdens deze week eens wat anders dan anders.”

De populairste ? Speculaascake

De populairste cake? “Tijdens de winterperiode is dat onze speculaascake. Die vind ik zelf ook ongelofelijk lekker. Een tijdelijk aanbod en iets waar veel mensen echt naar uitkijken. Maar ook de klassiekers blijven het hier goed doen, zoals de vanillecake of de marmercake.”

Of Jade ook een tip kan geven voor de hobbybakkers? “Cake bakken is vrij eenvoudig. Durf te experimenteren met smaken en toppings. Het is ook heel fijn om dat samen met (je) kinderen te doen en ze te betrekken in het proces van begin tot einde. Een goede training voor hun geduld. En tot slot: schenk of deel een heerlijke portie versgebakken cake. Bak eens een cake om uit te delen aan je buurvrouw, school, familie of vrienden en schenk een portie heerlijk geluk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier