Thibaut Courtois liet deze week weten dat hij onder Tedesco niet meer voor de Rode Duivels zal uitkomen. (foto Getty) © Matt McNulty - UEFA UEFA via Getty Images

“Veel mensen hebben het nu wel gehad met Courtois”

Frank Buyse belt wekelijks met televisie-analiste Imke Courtois over het voetbal op zondag.

“Je blijft mij onderschatten: doelman Verrips, Cools, Berte …”

Soms zijn vrouwen rapper dan mannen. Maar ik mis Pupe!

“De verdediger?”

Mijn zoon is verbaasd dat hij bij de U16 van KV Kortrijk vaak samen met Pupe op de bank zat en dat die nu in eerste klasse speelt! Assistkoning zelfs, papa!

“Je ziet het vaak, dat het zestiende, zeventiende levensjaar cruciaal is in een voetbalcarrière. Ik maakte het ook mee in de Topsportschool in Leuven. Waarom braken jongens als Dries Mertens, Denis Odoi en Sven Kums wel door en anderen met minstens evenveel talent niet? Soms is men fysiek nog niet klaar. Jongens en meisjes die geboren zijn in het tweede deel van het jaar hebben doorgaans op dat vlak achterstand, daarom is het zo’n goede zaak dat Voetbal Vlaanderen besloot de ouderen door te schuiven. Je moet ook vaak wat geluk hebben, er moet de juiste kop op staan … Was je zoon niet zo goed als Pupe?”

Robbert pakt in elk geval ook nog steeds uit dat hij tegen Anderlecht Tielemans poortte en scoorde tegen Svilar. Techniek te over, spelinzicht … Helemaal zijn vader indertijd, ha! Maar op het veld ook te slap en in het leven te gulzig.

“Haha, dat zijn ook de genen. Ik ben benieuwd hoe een Buyse zich had ontwikkeld in het profcircuit. Al vermoed ik dat jij best tevreden bent dat hij een andere weg is opgegaan.”

Klopt! We moesten het over Dender-Club hebben.

“We moeten het toch weer niet over de waan van de dag hebben? Ja, die penalty tegen Antwerp heeft misschien wel een zogenaamde crisis bij Club bezworen, maar zo werkt het nu eenmaal. Ik hoor iedereen wel eens zeuren over de VAR, maar op het einde van het seizoen is iedereen toch ongeveer evenveel bevoordeeld of benadeeld?”

Oké, op deze fletse voetbalzondag nog wat namedropping. Thibaut Courtois!

“Goed dat hij nu tenminste duidelijkheid heeft geschapen: stop met alle speculaties. Maar ik hoor toch vaak dat veel mensen het wel hebben gehad met Courtois. Maar sedert het EK met Tedesco ook.”

Romelu Lukaku!

“Maar best dat hij uiteindelijk toch bij Napels terechtkan. Bij Chelsea was het volgens mij niet ideaal vertoeven voor hem. Ondank de vele kosten die ze het afgelopen seizoen al gemaakt hebben, stellen ze behoorlijk teleur en hebben ze nog steeds een veel te brede kern.”

Brecht Dejaegere!

“Weer helemaal terug bij KV Kortrijk! Ik heb het altijd wel gehad voor Brechtje: kon de ploeg altijd op rekenen én een leuke jongen. Goed gedaan, Kortrijk!”

St. Pauli!

(enthousiast) “Zondag de eerste Bundesligamatch voor de vroegere Union-coach Alexander Blessin. Hij vervangt er de amper 31-jarige Fabian Hürzeler, die St. Pauli naar eerste bracht en nu Brighton coacht.”

Dat is rap. Opnieuw de X-chromosomen?

“Voetbal is overal, je kan er niet naast kijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier