“Al komt Hubert bij mij bekwaam en integer over, Anderlecht heeft een ervaren coach nodig.” (foto Belga) © David Catry David Catry / Isosport

“Zonder scorende versterking krijgt Union het moeilijk”

Frank Buyse belt wekelijks met televisie analiste Imke Courtois over het voetbal op zondag.

“Niks fout aan wat melancholie, Frank. Die kan mooi zijn, verdiepen.”

Ken je ‘Een Man voor alle Seizoenen’?

“A Man for all Seasons, die film? Toen was ik nog niet geboren, geloof ik.”

Het boek van Frank Buyse over Franky Van der Elst. Raymond van het Groenewoud schreef het voorwoord waar ik de titel voor het boek uit haalde. Verscheen in 1996. Je was toen al acht jaar, je kon toch al lezen?

“En waar wil de bestsellerauteur nu naartoe?”

Bestaan ze nog, zulke voetballers waar je het hele jaar kan op rekenen?

“Jan Vertonghen, Toby Aldeweireld … los van blessureleed dan?”

Waarom blijft David Hubert bij Anderlecht alleen een Man voor een beetje Herfst? Waarom geen Hayen, bij Club wel een Man voor alle Seizoenen? 3 keer 3-0 en ze praten anders.

“Zou best kunnen. Maar de context is helemaal anders. Bij Club was er een lijn, moest alleen afstand worden gedaan van een bepaalde approach. En uiteindelijk is Hayen alleen T1 kunnen blijven omdat Club zo onverwacht kampioen is geworden. Knap, voor alle duidelijkheid! Maar al komt Hubert bij mij bekwaam en integer over, ongeacht de resultaten die hij in deze herfst nog neerzet: Anderlecht, waar enige lijn al jaren ontbreekt, heeft een ervaren coach nodig.”

Peter Vandenbempt zei deze week dat de verstandigste uitspraak over de nieuwe coach kwam van Pär Zetterberg die pleitte voor een mix van Kompany en Riemer. Ik noteerde: zei Imke nog een dag eerder!

“Dan zou het wellicht niet als verstandigste uitspraak worden beschouwd.”

Ben jij eigenlijk een Vrouw voor alle Seizoenen?

“Oh ja! Alleen zou ik die anders opdelen: lente en zomer wat langer en herfst en winter wat korter. Maar ik hou echt wel van mooie, koude sneeuwdagen en van kleurrijke herfstdagen. Maar té lang grijs mag het niet worden.”

En mag het stormen? Vind je een ouderwetse Antwerpse derby nog steeds zo leuk?

“Ik vond die extra geladen sfeer altijd wel fijn, ja. Maar het mag niet uit de hand lopen, natuurlijk. En dat zit er zondag wel in, na alle dreigementen van de Beerschot-supporters.”

Nog even naar donderdag: zag je Union en Cercle-Gent?

“Union wel. Die waren echt wel goed, maar hebben duidelijk een scoringsprobleem. Als daar in januari niets wordt aan gedaan, wordt het moeilijk voor Union om stand te houden aan de top. Cercle-Gent zag ik niet, ik moest werken: AS Roma-Bilbao, 1-1. Een dramatische wedstrijd maar ik heb wel sympathie voor Bilbao. Stoere Basken, hè.”

Mannen voor alle Seizoenen! Tot volgende week!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier