TikTokster Sarah Bossuwé: “Doe vooral je eigen ding”

Voor wie houdt van dans en TikTok, is Sarah Bossuwé zeker geen nobele onbekende. Vlaanderen leerde haar in 2015 kennen als een van de meest enthousiaste deelnemers aan het programma ‘K3 zoekt K3’. “Ik werd geen K3’tje, maar mijn deelname deed me beseffen dat ik ook onder eigen naam kan dansen, zingen, acteren en presenteren. Via TikTok kan ik mijn talenten showen aan het grote publiek”, lacht de enthousiaste spring-in-’t-veld, die speciaal voor deze Kids-special een De Zondag-dans-challenge lanceert.

Je bent superpopulair op TikTok. Hoe ben je TikTokster geworden?

“Na mijn deelname aan K3 zoekt K3 wilde ik mijn talenten tonen aan het grote publiek. TikTok was toen vooral een platform voor dansfilmpjes, dus ben ik daar voor gegaan. In het begin postte ik enorm veel video’s. Soms tot drie per dag. Ik vond dit belangrijk om een fanbase op te bouwen. Dat het zo’n vaart ging lopen, had ik echter niet gedacht.”

Is TikTok nu een groot deel van je leven?

“Heel zeker. Soms misschien te veel ( lacht ). Ik zie die video’s als het verlengde van wat ik doe in mijn dansstudio’s. Het past perfect bij mijn dansvisie: fun, vriendschap en populaire liedjes. Maar ik betrap mezelf er wel eens op dat ik te veel tijd aan TikTok spendeer. Nu heb ik mezelf een daglimiet opgelegd.”

Ik spendeer ook wel eens te veel tijd aan TikTok. Ik heb mezelf sinds kort een daglimiet opgelegd

Waarin zit volgens jou de kracht van TikTok?

“Het inspireren van jongeren. Ik zie mezelf zeker niet als influencer , wel als danseres en zangeres. Ik wil jongeren inspireren om te doen wat ze graag doen, te dragen wat ze graag dragen en vooral zichzelf te zijn.”

Je hebt meer dan 570.000 volgers. Wat zou hen zo aanspreken in jouw video’s?

“Het positivisme dat ik uitstraal. Dat is ook heel puur, want ik dartel vrolijk door het leven. Soms krijg ik wel eens reacties van volgers die hun dipje te boven komen door video’s van mij te bekijken. Dat is fijn natuurlijk. Ik ben volgers ook heel dankbaar en vind het niet zomaar vanzelfsprekend dat mensen mijn video’s bekijken. Grootheidswaanzin is me dan ook vreemd. Ik vind elke volger bijzonder.”

Wat is voor jou belangrijk als je een video opneemt?

“Ten eerste moet ik natuurlijk in de mood zijn. Als ik geen zin heb, dan maak ik geen filmpjes. Vervolgens trek ik een toffe outfit aan, zoek ik een leuke achtergrond en kijk ik of de lichtinval goed zit.”

Wie op sociale media zit, is vaak het mikpunt van kritiek. Hoe ga je om met negatieve reacties?

“Het klinkt cliché, maar daar heb ik mee leren omgaan. De eerste keren dat ik negatieve reacties kreeg, weende ik de hele dag en voelde ik me gebroken. Nu kan ik er beter mee omgaan. Ik heb echter nooit gedacht om ermee te stoppen. Ik doe dit veel te graag.”

Sarah volgen kan op:

www.tiktok.com/@sarah_bossuwe

www.instagram.com/sarah_bossuwe

www.youtube.com/dansstudiosarah

Vijf tips voor jonge TikTokkers

Sarah geeft met plezier nog tips mee voor wie zelf een video wil opnemen voor TikTok.

1.Zoek iets waar je goed in bent en dat je graag doet. Dit kan bijvoorbeeld tekenen, koken, sporten, zingen of dansen zijn. TikTok draait al lang niet meer om dansen alleen.

2. Volg andere mensen die goed zijn in hetzelfde als jij. Dat geeft inspiratie en energie.

3.Het aantal views en likes is echt niet belangrijk. Het draait allemaal om het plezier dat je er zelf aan beleeft. TikTok is geen wedstrijd . Er is genoeg plaats voor iedereen.

4.Blijf dicht bij jezelf en ga zeker anderen niet nadoen . Enkel zo zal je je gelukkig voelen met je video’s op TikTok.

5.Wil je interactie met je volgers? Gebruik dan een vraag in je caption .

Vijf tips voor ouders

Astrid Van Roy, coördinator gezinsondersteuning bij de Gezinsbond, geeft met plezier enkele tips voor ouders met kinderen op TikTok.

1.Je hoeft als ouder niet dé TikTok-expert te zijn om je kind hierin te begeleiden. Toon wel oprechte interesse in wat je kind online doet.

2.Maak het online leven van je kind bespreekbaar. Spreek van jongs af aan over wat je kind online ziet, met wie hij/zij contact heeft… Zo blijf je op de hoogte en kan je een oogje in het zeil houden. Let wel op dat dit niet te controlerend wordt, want achter de rug controleren is not done ! je schaadt het vertrouwen én de privacy van je kind.

3.Op TikTok zijn alle accounts automatisch openbaar. Wil je liever dat niet iedereen de filmpjes van je kind kan zien? Zet het account dan op privé .

4. Maak afspraken over wat er te zien mag zijn in TikTok-filmpjes en denk hierbij ook aan je privacy: wil je bijvoorbeeld niet dat je huis of tuin herkenbaar in beeld komt? Of dat je zelf niet op de achtergrond van een TikTok-video verschijnt? Spreek dit dan af met je kind.

5.Door zelf content te delen, stelt je kind zich ook een stuk kwetsbaar op: er kunnen reacties komen van anderen, positief of negatief. Leer je kind om hiermee om te gaan en om negatieve reacties te relativeren . Geef ook mee dat je kind naar anderen toe ook vriendelijk blijft.

Meer tips en vormingen voor ouders op www.veiligonline.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier